KTÜ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ


 FATİH EĞİTİM GENEL GÖRÜNÜM 


















               KTÜ'DEN BAZI GÖRÜNTÜLER












































































MERHABA ARKADAŞLAR KTÜ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜNDE OKUMUŞ VE HALEN OKUMAKTA OLAN TÜM ARKADAŞLARI BURAYA   BEKLİYORUM.SİZİN KATKILARINIZ VE ÖNERİLERİNİZLE SAYFAMIZI DAHA DA ZENGİNLEŞTİREBİLECEĞİMİZE İNANIYORUM.HEPİNİZİN DESTEKLERİNİ BEKLİYORUM...
                

 KTÜ SOSYAL BİLGİLER  ÖĞRETMENLİĞİ GENELBİLGİLER




Kuruluş  
Geçmişle karşılaştırıldığında, günümüzde eğitim-öğretim sürecinde öğretmelerin sahip oldukları role sürekli değişimi daha fazla önem kazanmakta ve sadece konu bilgisini açıklamakla kalmamakta ve öğrenme sürecini kolaylaştırmaktadır. Türkiyedeki eğitim fakülteleri reformuyla beraber, KTÜ Fatih Eğitim Fakültesinde İlköğretim Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Eğitimi programı 1998 yılında kurulmuş ve 1998 yılından itibaren ilköğretim bölümüne bağlanmıştır.

Kazanılan Derece  
Programda mevcut olan (toplam 240 AKTS karşılığı) derslerin tümünü başarıyla tamamlayan ve 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalaması elde eden öğrencilere SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ alanında lisans diploması verilir.

Derecenin Seviyesi:  Lisans  

Çalışma Şekli:  Tam Zamanlı

Kabul ve Kayıt Şartları  
1 - Lise ve dengi okul diplomasına sahip olmak, 2 - Üniversite Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS)'ndan yeterli puanı almak.

Öncel Eğitim Tanımlaması  
Türk Yüksek öğretim kurularında öncel öğenimin tanınması süreci daha başlangıç aşamasındadır. Bu nedenle Karadeniz Teknik Üniversitesi'nin tüm programlarında da öncel eğitimin tanınması tam olarak başlatılmış değildir. Ancak, bölümlerin zorunlu müfredatlarında yer alan Temel Bilgisayar ve İngilizce gibi dersler için her dönem başında muafiyet sınavı düzenlenmektedir. Bu derslerden kendi kendilerine öğrenme sürecini tamamlayan ya da değişik yollarla bu derslerdeki öğrenme çıktılarını sağladığını düşünen öğrenciler bu sınavlara girebilme hakkına sahiptir. Sınava giren öğrencilerden başarılı olanlar ders programındaki ilgili dersten muaf olurlar.

Dereceye Yönelik Kurallar  
Programda mevcut olan (toplam 240 AKTS karşılığı) derslerin tümünü başarıyla tamamlayan ve 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalaması elde eden öğrencilere SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ alanında lisans diploması verilir.

Program Profili  
Sosyal Bilgiler Öğretmenliği ABD'nın öncelikli amacı öğretime yönelik pozitif tutumlar geliştiren ve kendi alanında profesyonel becerilere sahip olan öğretmenleri yetiştirmektir. Bu programdan mezun olan öğrencilerin kişisel ve mesleki yaşam açısından kendi öğrencilerine doğru bir modeli sergilemesi, kendi profesyonel gelişimi için alanıyla ilgili yenilikleri takip etmesi ve etkili iletişim becerilerine sahip olması beklenmektedir. Ayrıca bu program, öğrencilerin nasıl öğreneceğini tam olarak anlayan, teknoloji kullanımı konusunda kendine güvenen, problem çözme yeteneğine sahip olan, insan haklarına, demokrasiye ve etiğe önem veren, öğretmenler yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Ayrıca bu program, eleştirel düşünme, kişisel yansıma ve öğreten adaylarının profesyonel gelişimine vurgu yapar. Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Anabilim Dalında Lisans ve Lisans üstü düzeyinde eğitim verilmekte olup, programını tamamlayanlar, ilköğretimde öğretmen olarak görev alabilir.

Sınavlar, Ölçme ve Değerlendirme  
Öğrenciler her ders için ara sınav, yarıyıl içi çalışma (proje, seminer, kısa sınav, ödev, veya ikinci bir ara sınav) ve yarıyıl sonu sınavına tabi tutulurlar. Başarı notuna, ara sınavın katkısı %30, yarıyıl içi çalışmanın katkısı %20 ve yarıyıl sonu sınavının katkısı % 50 şeklindedir. Tüm sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilir. Yarıyıl sonu sınavından en az 45 puan alma zorunluluğu vardır.. Bir dersten (AA),(BA),(BB),(CB) ve (CC) harf notlarından birini alan öğrenciler o dersi başarmış sayılırlar. Öğrenciler, her yarıyılın sonunda, o yarıyıla ait en çok iki dersten bütünleme sınavına girebilir.

Mezuniyet Şartları  
Programda mevcut olan (toplam 240 AKTS karşılığı) derslerin tümünü başarıyla tamamlayan ve 4.00 üzerinden en az 2.0 ağırlıklı not ortalaması elde eden öğrencilere Sosyal Bilgiler Öğretmenliği alanında lisans diploması verilir.

Mezunların İstihdam Profilleri  
Devlet ve özel okullarda istihdam edilir

Üst Derece Programlarına Geçiş  
Lisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar ALES sınavından geçerli not almaları ve yeterli düzeyde İngilizce dil bilgisine sahip olmaları koşuluyla lisansüstü (yüksek lisans ve doktora) programlarda öğrenim görebilirler

İletişim Bilgileri  
Adresi         : KTU Fatih Eğitim Fakültesi, İlköğretim Bölümü, Sosyal Bilgiler Öğretmenliği, Akçaabat / TRABZON
Telefonu      : +90 462 377 7386
Belge Geçer           : +90 462 248 7344
E-Posta      : cepnisalih@yahoo.com
Web Adresi : http://www.fatih.ktu.edu.tr

Bölüm Olanakları : 
İlköğretim Sosyal Bilgiler Eğitimi programı, 8 öğretim elamanı ile Fatih Eğitim Fakültesi A Blokta yer alan İlköğretim Bölümü içerisinde yer almaktadır. Program bölümdeki dersliklerden anfilerden ve bilgisayar salonlarından faydalananarak eğitim-öğretimini sürdürmektedir.



                                                          AKADEMİK PERSONEL




ANADALLAR

ARAŞTIRMACI
OKULÖNCESİ EĞİTİMİ



SINIF ÖĞRETMENLİĞİ











FEN BİLGİSİ EĞİTİMİ






MATEMATİK EĞİTİMİ







SOSYAL BİLGİLER EĞT.








kaynak:www.katalog.ktu.edu.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder